perjantai 17. toukokuuta 2013

Pätkiskuppikakut tuorejuustokuorrutteella

Näitä kuppikakkuja tein työpaikalle työkavereiden iloksi mini koossa ja tyttären synttäreille tavallisen kokoisena.


Pätkiskuppikakkujen ohje:

3 munaa
3 dl sokeria
100 g voita/margariinia
4 dl jauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
 1 3/4 dl maitoa
1 ps minipätkiksiä tai 8 kpl pätkispatukkaa

Vaahdota munat ja sokeri.
Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä taikinaan.
Sekoita jauhot, kaakao- ja leivinjauhe, vanilliinisokeri sekä pienityt pätkikset keskenään.
Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Jaa taikina muffinivuokiin.
Tein itse tästä annoksesta 24 minikokoista ja 12 tavallisenkokoista kuppikakkua.
Paista 200 asteessa pienempiä 10-15 minuuttia
ja isompia 20-25 minuuttia.

tuorejuustokuorrutuksen ohje:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl voita/margariinia
500 g tomusokeria
 muutama tippa piparminttuaromia

Sekoita tuorejuusto ja rasva tasaiseksi, notkeaksi seokseksi.
Lisää tomusokeri ja sekoita.
Lisää piparminttuaromia muutama tippa, maista ja lisää tarvittaessa.
Mikäli haluat kuorrutteesta jämäkäämpää lisää tomusokeria.

Pursota kuorrute tai laita se vaikkapa veitsellä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.

lauantai 11. toukokuuta 2013

Tyttären synttärit

Suloinen tyttäreni täytti toissapäivänä vuosia, nyt jo 17 vuotta. Aika kuluu hurjaa vauhtia. Juhlimme pienen lähipiirin kanssa ja mukavaa oli.


Päivänsankari halusi ehdottomasti mansikkakermakakun ja sellainen tehtiin :) Tuttuun tapaan lisäsin kerman sekaan reilusti rahkaa, täytteenä kermarahkaseosta sekä runsaasti mansikaa paloiteltuna.


Herkkuina pöydässä myös pätkiskuppikakut tuorejuusto korrutteella. Nam. Ohje tulossa...

 

perjantai 3. toukokuuta 2013

Jauheliha-feta lehtitaikinakuppien ohje


Helpot ja hyvät suolaiset. Makua voi muokata mieleisekseen täytteen avulla, jättää pois sen mistä ei tykkää ja lisää sitä mistä tykkää.





Jauheliha-feta lehtitaikinakuppien ohje:
valmiita lehtitaikinalevyjä pakastimesta

Täyte:
jauhelihaa
sipulia
aurinkokuivattuja tomaatteja
lihaliemi valmistetta (esim. Lihaliemi fond cups)
fetajuustoa
maustettua tuorejuustoa

Pinnalle:
juusoraastetta

Paista jauheliha ja sipulit paistinpannulla. Lisää joukkoon lihaliemivalmiste, maustettu tuorejuusto ja sekä aurinkokuivatut tomaatit pienittyinä, sekoita täyte tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää joukkoon myös fetajuusto ja viimeiset sekoitukset. Siirrä paistinpannu pois lämpimältä levyltä.

Sulata lehtitaikinalevyt ja jaa puoleksi. Voitele muffinssipellin syvennykset ja painele sulaneet puolitetut lehtitaikinalevyt syvennyksiin huolellisesti. Lisää täytettä lehtitaikinakuppeihin ja halutessasi lisää pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.


torstai 2. toukokuuta 2013

Munkkien ohje



Munkkien ohje:
 n. 125 g voita tai leivontamargariinia
5 dl maitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 tl kaardemummaa
2 tl suolaa
2 munaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen:
1 l rypsiöljyä

Pinnalle:
sokeria 

Sulata voi/margariini kattilassa, kun se on sulanut ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon maito. Liuota kädenlämpöiseen maitorasva seokseen hiiva, suola, sokeri, vaniliinisokeri ja kardemumma. Lisää ensin noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Jatka kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä vedottomassa paikassa.

Kun taikina on kohonnut tarpeeksi kumoa leivonta-alustalle, jaa taikina kahtia ja leivo niistä pitkät tangot ja jaa se osiin. Osien koko riippuu siitä minkä kokoisia munkkeja haluat paistaa. Pyöritä taikinasta käsiesi välissä pyöreitä pullia ja kohota liinan alla. Kun pullat ovat kohonneet riittävästi lämmitä öljy. Jos haluat munkeista rinkilöitä laita sormesi sekä pullan ala- että yläpinnan keskelle ja työnnä sormesi läpi taikinasta, pyöritä sormia kunnes aukko on venynyt riittävän kokoiseksi. Laske munkki varovasti kuumaan öljyyn (minä laitan munkin paistumaan aina "yläpuoli" alaspäin, siis kohotessa pöytää vasten ollut puoli ylöspäin). Käännä kun väri on sopiva ja kun molemmat puolet ovat kauniin väriset nosta munkki talouspaperin päälle (ylimääräinen öljy imeytyy paperiin). Seuraavaksi munkki sokeroidaan, tässä saa olla aika vikkelä sillä jäähtyneeseen munkkiin sokeri ei tartu. Sitten vain herkuttelemaan.