lauantai 21. huhtikuuta 2012

Laiska lauantai


 Edellisellä kerralla kirjoitin työmatkani kauneudesta ja niinpä pysähdyin nappaamaan kuvan noista peltomaisemista. Pilvinen päivä ja aika ruskeaa, mutta kaunista ja rauhoittavaa.


 Laiska lauantai. Nukuin pitkään, luin kirjaa, katselin viikon Iholla-sarjan jaksot ja sitten ulos auringon paisteeseen. Tuo sarja on muuten hyvä, olen tykästynyt, mutta arkena ehtii/jaksaa harvemmin katsoa.


Pääsiäisenä eivät nämä kukkaset vielä parvekkeella kukkineet, mutta nytpä kukkivat.

Kävin kävelyllä kodin lähistöllä, mukavia kävelyreittejä riittää ja luonnon keskellekin pääsee jos haluaa. Ulkoilma piristää kummasti ja saa hyvälle mielelle.





Ihanaa kun kesä lähestyy. Ankean syksyn ja talven jälkeen herää taas eloon itsekin.

torstai 19. huhtikuuta 2012

Sumuinen aamu


Kuvia tältä aamulta. Tosi sumuista oli, mutta kyllähän ilma selkeni nopeasti päivän valjetessa kunnolla.


Pitäisi joku päivä pysähtyä työmatkalla kuvailemaan. On hienoa seurata luonnon ja maaseudun muutoksia. Kun työmatkani muuttui peltojen keskelle, kaikki oli vielä täydessä kasvussa ja vihreänä. Kesän lopussa, syksyn alussa peltotyöt alkoivat. Vilja/heinä kerättiin pelloilta talteen ja pellot käännettiin ympäri. Oli kiva seurata, millä pellolla traktori työvälineineen milloinkin oli töitä tekemässä. Sitten puut tiputtivat lehtensä. Lumi tuli. Ja nyt sitten lumi on jo pääasiassa sulanut pelloilta ja osa niistä on jo aika hyvin kuivunutkin. Siellä täällä nurmi vihertää ja pelloillakin saattaa jo nähdä aavistuksen vihreästä. Odotan innolla kesän tuloa ja sitä, että luonto herää värikkäänä eloon.


sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Paprika-kalkkunapiiraan ohje


Nopea, maistuva ja helppo suolainen tarjottava kahvipöytään. Tarjoile lämpimänä selaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Pohja:
3 dl vehnä- ja grahamjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g margariinia/voita
n. 1/2 dl kylmää vettä
 tai
pakastealtaasta valmis piirakkataikina suolaiseen piirakkaan

Täyte:
1 salaattisipuli
1 paprika
kalkkunaleikettä
250 g kermaviiliä
1 kananmuna
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
 pinnalle juustoraastetta

1. Jauhot, leivinjauhe ja suola sekoitetaan ja nypitään tasaiseksi seokseksi rasvan kanssa
2. Lisää kylmä vesi, sekoita taikina tasaiseksi
3. Painele taikina voidellun piirakka vuoan pohjaan ja reunoille
4. Paista pohjaa 225 asteessa n. 10 min.
5. Pilko sipuli ja paprika ja kuullota niitä hetki paistinpannulla, jotta ne pehmenevät
6. Leikkaa kalkkunaleike palasiksi
7. Sekoita kermaviili ja kananmuna tasaiseksi seokseksi ja lisää muut ainekset mukaan,
mausta oman makusi mukaan
8. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 20-30 min, kunnes piiras on kypsä


perjantai 13. huhtikuuta 2012

New Yorkin mustikka-juustokakun ohje


Tämä ohje on napattu mukaan työpaikalta, joten sitä alkuperäistä lähdettä en tiedä.

 Pohja:
 300 g digestivekeksejä
150 g voita/margariinia

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 
2. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. 
3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivipaperilla. 
4. Painele keksimurut irtopohjavuoan (noin 24 cm halkaisija) pohjalle ja reunoille. 
5. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia ja jäähdytä.

 Täyte:
 600 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g  maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelysjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita

 1. Vatkaa maustamaton tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi. 
2. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. 
3. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja viimeiseksi kuohukerma.
 4. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa, lisää taikinaan. 
5. Kaada taikina keksipohjan päälle ja ripottele päälle mustikat. 
6. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
(Peitä alumiinifoliolla, jos kakku näyttää aiemmin kullanruskealta.)
7. Sammuta uuni ja anna kakun olla jälkilämmöllä noin 30 minuuttia.

Maistuu parhaalta kunnolla jäähtyneenä.

Kyläilijöille katettu


 Serkkutyttö kävi miehensä kanssa kyläilemässä. Oli ihanaa nähdä molempia pitkästä aikaa, istua alas ja vaihtaa kuulumisia.


Pöydän piristykseksi olin pitkästä aikaa ostanut tulppaaneita, tälläkertaa valkoisia ja hennon vaaleanpunaisia. Ja syötäväksi leivoin suolaista ja makeaa. Lisäksi jotain pientä naposteltavaksi. Tarjolla oli siis New Yorkin mustikka-juustokakku, paprika-kalkkunapiiras, kermatäytteisiä tuulihattuja (pakastealtaasta), pähkinäsekoi- tusta ja herkullista Porvoon herkun lakritsia.