Mansikkamarenkien ohje:
5 kpl kananmunan valkuaista
250 g tavallista tomusokeria
250 g mansikanmakuista tomusokeria
Kuumenna vesi kattilassa.
Sekoita valkuaiset ja tomusokerit metallikulhossa.
Laita kulho
vesihauteeseen kattilan päälle ja kuumenna koko ajan samalla
sähkövatkaimella vatkaten kunnes seos on lämmintä (kokeile välillä sormella, saa tuntua kunnolla lämpimältä).
Ota kattila pois hauteen päältä ja jatka vatkaamista kunnes marenki on jäähtynyttä ja jähmeää.
Pursota sopivan kokoisia marenkeja leivinpaperoidulle pellille.
Paista marenkeja 80 asteessa n. 2 tuntia. Voit lopuksi jättää marengit vielä uuniin kunnes uuni jäähtyy.
Suklaamarenkien ohje:
5 kpl kananmunan valkuaista
500 g tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
100 g tummaa suklaata
Rouhi suklaa hienoksi rouheeksi, älä siis jätä isoja paloja.
Kuumenna vesi kattilassa.
Sekoita valkuaiset, sitruunamehu ja tomusokeri metallikulhossa.
Laita kulho
vesihauteeseen kattilan päälle ja kuumenna koko ajan samalla
sähkövatkaimella vatkaten kunnes seos on lämmintä (kokeile välillä sormella, saa tuntua kunnolla lämpimältä).
Ota kattila pois hauteen päältä ja jatka vatkaamista kunnes marenki on jäähtynyttä ja jähmeää.
Kaada suklaa massan joukkoon ja sekoita, älä sekoita liikaa.
Nostele lusikoilla sopivan kokoisia kekoja leivinpaperoidulle pellille.
Paista marenkeja 80 asteessa n. 2 tuntia. Voit lopuksi jättää marengit vielä uuniin kunnes uuni jäähtyy.