Kaurasämpyläruutujen ohje:
5 dl maitoa (tai vettä)
1-2 tl suolaa
2 rkl sokeria, siirappia tai hunajaa
3 dl kaurahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
Lämmitä maito ja lisää siihen margariini sulamaan.
Liuota kädenlämpöiseen maitomargariini seokseen suola ja sokeri.
Lisää hiutaleet.
Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää jauhot taikinaan.
Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla.
Taputtele taikina jauhotetuin käsin tasaiseksi levyksi leivinpaperille tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Jaa taikina sopivan kokoisiksi ruuduiksi.
Kohota uudelleen.
Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.