maanantai 21. tammikuuta 2013

Kaurasämpyläruudut

Leivoin tyttären kovasti toivomia kaurasämpyläruutuja pitkästä aikaa. Hyvin maistuivat lämpiminä kylmän maidon kanssa.


Kaurasämpyläruutujen ohje:

5 dl maitoa (tai vettä)
1-2 tl suolaa
2 rkl sokeria, siirappia tai hunajaa
3 dl kaurahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
 50 g margariinia

Lämmitä maito ja lisää siihen margariini sulamaan.
Liuota kädenlämpöiseen maitomargariini seokseen suola ja sokeri.
Lisää hiutaleet.
Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää jauhot taikinaan.
Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla.
Taputtele taikina jauhotetuin käsin tasaiseksi levyksi leivinpaperille tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Jaa taikina sopivan kokoisiksi ruuduiksi.
Kohota uudelleen.
Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.