Aurinkoinen kesäpäivä jälleen illassa ja iloisia uutisia saimme heti aamusta, tytär pääsi haluamaansa opiskelupaikkaan. Olen todella onnellinen ja iloinen tyttösen onnistumisesta. Ja ylpeä
♥.
Neitonen lähti isostelemaan leirille, mutta ehti kuitenkin aamulla (ja eilen illalla) herkutella eilen tekemilläni suklaisilla marengeilla.
Suklaiset marengit
5 kpl kananmunan valkuaista
500 g tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
50 g suklaata
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna sen jäähtyä.
Kuumenna vesi kattilassa.
Sekoita valkuaiset, sitruunamehu ja tomusokeri metallikulhossa.
Laita kulho
vesihauteeseen kattilan päälle ja kuumenna koko ajan samalla
sähkövatkaimella vatkaten kunnes seos on lämmintä (kokeile välillä sormella, saa tuntua kunnolla lämpimältä).
Ota kattila pois hauteen päältä ja jatka vatkaamista kunnes marenki on jäähtynyttä ja jähmeää.
Kaada suklaa massan joukkoon muutaman kerran
käännellen, älä sekoita liikaa.
Suklaan on tarkoitus jäädä selvästi erottuviksi raidoiksi marenkiin.
Nostele lusikoilla sopivan kokoisia kekoja leivinpaperoidulle pellille.
Paista marenkeja 80 asteessa n. 2 tuntia. Voit lopuksi jättää marengit vielä uuniin kunnes uuni jäähtyy.
Tällä kertaa käytin maitosuklaata, tyttäreni lempisuklaata. Seuraavalla kerralla varmaan kokeilen tummaa suklaata ja varmaan myös lisään suklaan määrää, sitä saisi olla marengeissa enemmän.
Hyvin nämä näyttivät tänään maistuvan, kun ystäväni kävi minua auttelemassa tulevan kirppisurakan valmisteluissa ja hetken jutustelimme teekupposten ääressä herkutellen.