Ohje pizzapohjaan:
2 dl lämmintä vettä
1 pussi kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl öljyä
n. 4 dl jauhoja
Lisää veteen hiiva, suola, sokeri ja öljy. Sekoita.
Lisää suurin osa jauhoista ja sekoita se joukkoon.
Minä käytän sekoittamisessa aluksi puuhaarukalla,
mutta kun lisään loput jauhot ja taikina alkaa tuintua liian paksulta puuhaarukalla
sekoittamiseen jatkan öljytyillä käsillä. Taikina ei tartu käsiin ja pysyy pehmeänä.
Kohota taikina liinan alla.
Levitä taikina kohoamisen jälkeen öljytyin käsin uunipellille leivinpaperin päälle.
Anna kohota vielä hetki liinan alla.
Sitten vain täytteeksi mitä haluaa ja kaapista löytyy.
Paista 250 asteessa uunin keskitasossa kunnes pinnalla oleva juusto saa hieman väriä
ja pohja on kypsä. Sitten vain herkuttelemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti