tiistai 5. marraskuuta 2013

Kynttilälyhty virkaten


Minulta kyseltiin ohjetta aikaisemmin täällä blogissa näyttämiini kynttilä-lyhtyihin. Tässäpä se ohje sitten on.

Ohje virkattuihin kynttilälyhtyihin:

Valitse haluamasi paksuinen ja värinen lanka ja lankaan sopiva virkkuukoukku sekä lasipurkki.

Virkkaa ketjusilmukoita neljällä jaollinen määrä niin, että ketjusilmukkaketju yltää juuri ja juuri lasipurkin ympäri (kannattaa vähän venyttää). Yhdistä renkaaksi piilosilmukalla.

Virkkaa kerroksen alkuun kolme ketjusilmukkaa (=vastaa yhtä pylvästä) ja jokaiseen edellisen kerroksen ketjusilmukkaan yksi pylväs kerroksen loppuun asti. Sulje kerros piilosilmukalla.

Seuraavan kerroksen alussa kolme ketjusilmukkaa, tee nyt kaksi pylvästä samaan kohtaan josta kolme äsken tekemääsi ketjusilmukkaa alkavat. Jätä kolme edellisen kerroksen silmukkaa väliin ja tee neljänteen silmukkaan neljä pylvästä, jätä kolme edellisen kerroksen silmukkaa väliin ja tee neljänteen silmukkaan neljä pylvästä, jatka näin koko kerroksen ajan, tee kerroksen lopussa yksi pylväs kerroksen alun kolmen pylvään ryhmään. Sulje kerros lopussa piilosilmukalla.

Seuraavilla kerroksilla tee pylväsryhmät edellisen kerroksen pylväsryhmien keskelle. Pylväsryhmät ovat joka kerroksella samassa kohdassa. Tee samanlaisia pylväsryhmäkerroksia kunnes virkkaus on lähes lasipurkin korkuinen ja päättele työ. Sitten vain virkattu työ lasipurkin ympärille ja kynttilälyhty on valmis.


6 kommenttia:

 1. Hieno!:-) kiitos ohjeesta! Pitää kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva kun kysyit ohjetta. Nyt sitten vain virkkaamaan :)

   Poista
 2. Wow!Oot ihan paras tekee noita käsitöitä,Pia!

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää! Saisikohan sitä itsekin tuollaisen tehtyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kaisa. Uskoisin, että tämä yksinkertainen virkkaus onnistuu. Voidaan vaikka joskus pitää käsityöilta ja nauttia kupponen teetä samalla :)

   Poista