perjantai 13. huhtikuuta 2012

New Yorkin mustikka-juustokakun ohje


Tämä ohje on napattu mukaan työpaikalta, joten sitä alkuperäistä lähdettä en tiedä.

 Pohja:
 300 g digestivekeksejä
150 g voita/margariinia

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 
2. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. 
3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivipaperilla. 
4. Painele keksimurut irtopohjavuoan (noin 24 cm halkaisija) pohjalle ja reunoille. 
5. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia ja jäähdytä.

 Täyte:
 600 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g  maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelysjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita

 1. Vatkaa maustamaton tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi. 
2. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. 
3. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja viimeiseksi kuohukerma.
 4. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa, lisää taikinaan. 
5. Kaada taikina keksipohjan päälle ja ripottele päälle mustikat. 
6. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
(Peitä alumiinifoliolla, jos kakku näyttää aiemmin kullanruskealta.)
7. Sammuta uuni ja anna kakun olla jälkilämmöllä noin 30 minuuttia.

Maistuu parhaalta kunnolla jäähtyneenä.

2 kommenttia:

  1. Aivan täydellinen kakku. Olen itsekin pyöritellyt ohjetta mielessäni ja seuraavana leipomuksena listallani. Ohje löytyy ainakin Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua- ja paljon muuta.
    --Helit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt tiedän mistä ohje ehkä on lähtöisin :)
      Hyvää on.

      Poista