lauantai 1. kesäkuuta 2013

Tee se itse kesäiset käsirenkaat

Löysin netissä seikkaillessa linkin kivojen käsirenkaiden ohjeisiin. Niiden tekemistä piti testata ja mukavaa ja riittävän helppoakin oli, hyvä idea vaikkapa sateisten päivien ajankuluksi.


Käsirenkaiden tekemistä varten tarvitaan ohuita metallirannerenkaita, pirteän värisiä puuvillalankoja, neulan ja sakset.
 

Tässä kuvasarja käsikorujen tekovaiheista. Kuvat varmasti kertovat paremmin sen kuinka lankoja pujotellaan/solmeillaan kuin minun kirjoittamani ohjeet. Solmuista sen verran, että vaikka kuvasinkin kaksi solmua perätysten niin tehdessä teen ne yksitellen ja kiristän välillä, kahden solmun jälkeen vaihdan langan jne.

1. Lankojen päät jätän aloittaessa solmujen alle. Aluksi täytyy pitää koko ajan lankojen päät paikoilleen, mutta kun olet saanut molemmilla langoilla tehtyä ne ensimmäiset solmut eivät ne enää lähde purkautumaan.

2. ja 3. Näissä kuvissa näkyy kuinka päättelen langat (teen molemmilla langoilla samalla tavalla). Yhdistän langanpään ensimmäiseen solmuun, jotta reuna pysyy yhtenäisen näköisenä. Sitten pujotan langan päätä jonkin matkaa korun sisäpuolella lankojen alle ja katkaisen langan. 

Kesäiset värikkäät rannerenkaat valmiina kesän viettoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti