perjantai 17. toukokuuta 2013

Pätkiskuppikakut tuorejuustokuorrutteella

Näitä kuppikakkuja tein työpaikalle työkavereiden iloksi mini koossa ja tyttären synttäreille tavallisen kokoisena.


Pätkiskuppikakkujen ohje:

3 munaa
3 dl sokeria
100 g voita/margariinia
4 dl jauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
 1 3/4 dl maitoa
1 ps minipätkiksiä tai 8 kpl pätkispatukkaa

Vaahdota munat ja sokeri.
Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä taikinaan.
Sekoita jauhot, kaakao- ja leivinjauhe, vanilliinisokeri sekä pienityt pätkikset keskenään.
Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Jaa taikina muffinivuokiin.
Tein itse tästä annoksesta 24 minikokoista ja 12 tavallisenkokoista kuppikakkua.
Paista 200 asteessa pienempiä 10-15 minuuttia
ja isompia 20-25 minuuttia.

tuorejuustokuorrutuksen ohje:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl voita/margariinia
500 g tomusokeria
 muutama tippa piparminttuaromia

Sekoita tuorejuusto ja rasva tasaiseksi, notkeaksi seokseksi.
Lisää tomusokeri ja sekoita.
Lisää piparminttuaromia muutama tippa, maista ja lisää tarvittaessa.
Mikäli haluat kuorrutteesta jämäkäämpää lisää tomusokeria.

Pursota kuorrute tai laita se vaikkapa veitsellä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti