tiistai 4. kesäkuuta 2013

Tuoreita sämpylöitä aamupalalle

Nyt kun loma on alkanut ehtii aamusella tehdä vaikka mitä. Tänä aamuna leivoin aamupalallemme tuoreita sämpylöitä. Aikaisemmin olen leiponut kaurasämpyläruutuja tällä ohjeella. Nyt hiukan muuntelin ohjetta. Hyviä tuli näistäkin sämpylöistä. Sämpyläruutujen helppous ja nopeus on siinä ettei jokaista sämpylää tarvitse pyöritellä erikseen vaan riittää kun jaat paistovalmiin taikinan sopivankokoisiin osiin vaikkapa veitsellä painellen.


Kauragrahamsämpyläruutujen ohje:
5 dl vettä
1-2 tl suolaa
2 rkl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
3 dl grahamjauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja
 50 g margariinia
Liuota kädenlämpöiseen veteen suola ja sokeri.
Lisää hiutaleet.
Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää suurin osa jauhoista taikinaan.
Lisää sulanut/pehmeä margariini ja loput jauhoista.
Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla.
Taputtele taikina jauhotetuin käsin tasaiseksi levyksi leivinpaperille tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Jaa taikina sopivan kokoisiksi ruuduiksi.
Kohota uudelleen.
Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti