sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Paprika-kalkkunapiiraan ohje


Nopea, maistuva ja helppo suolainen tarjottava kahvipöytään. Tarjoile lämpimänä selaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Pohja:
3 dl vehnä- ja grahamjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g margariinia/voita
n. 1/2 dl kylmää vettä
 tai
pakastealtaasta valmis piirakkataikina suolaiseen piirakkaan

Täyte:
1 salaattisipuli
1 paprika
kalkkunaleikettä
250 g kermaviiliä
1 kananmuna
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
 pinnalle juustoraastetta

1. Jauhot, leivinjauhe ja suola sekoitetaan ja nypitään tasaiseksi seokseksi rasvan kanssa
2. Lisää kylmä vesi, sekoita taikina tasaiseksi
3. Painele taikina voidellun piirakka vuoan pohjaan ja reunoille
4. Paista pohjaa 225 asteessa n. 10 min.
5. Pilko sipuli ja paprika ja kuullota niitä hetki paistinpannulla, jotta ne pehmenevät
6. Leikkaa kalkkunaleike palasiksi
7. Sekoita kermaviili ja kananmuna tasaiseksi seokseksi ja lisää muut ainekset mukaan,
mausta oman makusi mukaan
8. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 20-30 min, kunnes piiras on kypsä


2 kommenttia:

  1. Tulin kurkkaamaan blogiasi. Ja heti täältä löytyy houkuttelevia reseptejä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit kurkkaamaan. Tervetuloa toistekin :)

      Poista