lauantai 19. marraskuuta 2011

Ohje raitakakkuun

Tämän hyytelökakun ohje on sovellettu Kinuskikissan Juhlapöydän raitakakusta. Muunsin ohjetta mieleisekseni ja hyvää tuli, maistui raikkaalle ja oli kaunis myös katsella.


Pian Raitakakku
muunnos Kinuskikissan Juhlapöydän raitakakusta:

Pohja:
200 g kaurakeksejä murskattuna
80 g voita tai margariinia sulatettuna

Sulata voi/margariini ja sekoita siihen murskatut kaurakeksit. Sekoita hyvin.
Valmistele irtopohjavuoka leikkaamalla pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperista, halutessasi voit vuorata myös reunat leivinpaperilla tai käyttää niihin leivontatarvikekaupoista saatavaa reunakalvoa. Reunojen paperi/kalvo on avuksi varsinkin jos laitat reunoille koristeeksi mansikan viipaleita.
Painele keksi-rasva-seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin. Jos haluat lisätä kakun reunoille koristeeksi mansikan viipaleita tee se ennen vaalean kerroksen lisäämistä.

Vaalea kerros:
2 dl vispikermaa
n. 150 g rahkaa
1 1/2 liivatetta
1 rkl vettä
130 g valkosuklaata

Sulata valkosuklaa. Laita liivatteet kylmään runsaaseen veteen ja lämmitä ruokalusikallinen vettä, lionneet liivatteet sekoitetaan lämpimään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka vaahtoon. Vaahtoon lisätään myös sulatettu valkosuklaa ja veteen sulaneet liivatteet. Sekoita huolellisesti. Kaada vaalea vaahto keksipohjan päälle, tasoita se tasaiseksi kerrokseksi ja palauta vuoka jääkaappiin. Anna hyytyä kunnolla.

Vaaleanpunainen kerros:
2 dl vispikermaa
n. 150 g rahkaa
3 liivatetta
200 g mansikoita
1/4 dl sokeria

Soseuta mansikat ja lisää sokeri. Laita liivatteet kylmään runsaaseen veteen ja kiehauta pieni määrä mansikkasosetta, sekoita lionneet liivatteet lämpimään mansikkaseeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka vaahtoon. Lisää siihen myös mansikkasose sekä liivate-mansikka seos. Kaada hyytyneen vaalean kerroksen päälle, tasoita ja palauta jääkaappiin.

Tummempi vaaleanpunainen kerros:
2 dl vispikermaa
n. 150 g rahkaa
3 liivatetta
200 g vadelmia
1/4 sokeria

Soseuta vadelmat (jos ovat ulkolaisia kiehauta) ja lisää sokeri. Laita liivatteet kylmään runsaaseen veteen ja ota pieni määrä kiehautettua vadelmasosetta, sekoita lionneet liivatteet lämpimään vadelmasoseeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka vaahtoon. Lisää siihen myös jäähtynyt vadelmasose sekä liivate-vadelma seos. Kaada hyytyneen vaaleanpunaisen kerroksen päälle, tasoita ja palauta jääkaappiin.

Kerrosten kunnollista hyytymistä kannattaa odottaa ennenkuin lisää seuraavan kerroksen, tällä tavalla kerroksista tulee siistit ja tasaiset. Kakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii hyytyä kunnolla. Jokainen voi tietysti soveltaa ohjetta mieleisekseen; raitojen järjestystä voi muuttaa, voi käyttää jotain muuta kuin valkosuklaata tai muita marjoja voit lisätä myös rouhittua suklaata tai vaikka valmiita Daim -rakeita. Meidän juhlapöytäämme tämä hempeän vaaleanpunainen kakku sopi täydellisesti.


Onnistumisen iloa muillekkin!

3 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kakku. Pitää kokeilla pikapuolin :)

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä, todella hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Minun kuorrutukset maistuvat aika paljon kermalle, en saanut rahkoista ja marjoista irti makua... Toivottavasti ei ihan kermakakulke maistu.. :D huomenna sen sitten näkee... Kaunis ainakin on ja uunissa juuri tulossa kuivatettuja ananaksia, tein niistä kukkia koristeeksi tämän kakun päälle:)

    VastaaPoista