maanantai 3. helmikuuta 2014

Pizza Bianca


Tänään töiden jälkeen halusin testata jotain uutta ruokaa, ei aina niitä samoja arkiruokia joita muuten pyörittää viikosta toiseen. Päätin kokeilla twitteristä löytyvää ohjetta, jonka kokki Henri Alen julkaisi vähän aikaa sitten. Tällainen tuli.


Tässä ohje tähän pizza biancaan eli valkoiseen pizzaan Henrin sanoin:

Henri Alénin pizza bianca

Supertaikina
1,5 dl lämmintä vettä
20 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
Noin 3,5 dl jauhoja
Tärkeintä on pohja. Jos saat ferrari- tai hyvää durumjauhoa, tee niistä.
Jos et, käytä perusvehniksiä, mieluummin luomua. Parempaa.

Täytteet:
300 g emmental, Kuusamon juustola
1 sipuli
1 mozzarella viipaloituna
1 dl parmesania
10 sardellifilettä
mustia oliiveja
oliiviöljyä

1. Hiiva veteen, suola ja öljy mukaan. Vaivaa jauhot vähitellen joukkoon.
Ja vaivaa niin perkeleesti. Esim. taikinakoukuilla.

2. Anna kohota puoli tuntia lämpimässä. Esim. lattialämitys on kätsä :-) Peitä liinalla.

3. Vaivaa taikinaa vielä hieman ja jauhojen avulla kauli ohueksi leivinpaperin päälle suoraan.
Anna kohota vielä 8 minuuttia. Sitten täytteet!

4. Laita raastettu emmerdale ja parmesan pohjan päälle. 
Lisää päälle vielä mozzarella ja sipulia. Ja loraus oliiviöljyä sekä oliivit. 

5. Paista esilämmitetyssä uunissa 230 asteessa noin 13 minuuttia.
Vilkaise pohjan alle onko väriä tullut. Sitten kypsä.

6. Heti kun tulee uunista, päälle sardellifileet tai parmankinkkusiivut.
Lämpö sulattaa ne. Lopuksi rucolaa ja mustapippuria. 


Pizza oli hyvää ja tuoksu huumaava. Ei tätä kuitenkaan kovin usein voi syödä, koska ei mitään ihan kevyintä herkkua ole. Suosittelen testaamaan.

Ja sitä Mutti-kastikettakin testailen lähiaikoina, Mutti-purkki odottelee kaapissa.

1 kommentti:

  1. Minä metsästän edelleen täydellistä pizzapohjan ohjetta. Yleensä teen heittelemällä ainekset kulhoon ja jännäämällä sitten lopputulosta. Eikä se päätä huimaa. Olen siis vakaasti päättänyt kokeilla ihan oikein ohjeen kanssa ja kun "se oikea" löytyy, opettelen ulkoa ja pitäydyn aina vaan siinä.

    Tämä resepti menee siis testiin :)

    VastaaPoista