perjantai 13. heinäkuuta 2012

Parvekkeella kasvaa


Parvekkeen kasvit ovat kasvaneet ja osa tuottaa jo satoakin. Kun ei sitä omaa pihaa ole niin parvekkeelle pitää sitten haalia kasveja sekä silmäniloksi että hyödyksi.


Amppelimansikka on muutaman kauniin mansikan saanut aikaiseksi, NAM. Ensi vuonna hankitaan kuitenkin toisenlainen mansikka, tämä ei ihan täyttänyt meidän odotuksia.
 
 
 Chilit kasvavat kovaa vauhtia. Niitä tulee isompia ja pienempiä, ortega ja cheyenne (mikäli lajikkeet oikein muistin). Osa on jo ruvennut vaihtamaan väriä, kauniita.


Laventeli on edelleen pikkuruinen, kasvaa hitaasti. Sitruunamelissa on oikea pöheikkö. Basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia olen jo aika paljon käyttänyt ruokia tehdessä. Ihanaa kun voi hakea parvekkeelta itse kasvatettuja tuoreita yrttejä.


 Tomaatteja on kypsynyt jo paljon ja niitä tulee vielä pitkään. Sopivan kokoisia, makeita, herkullisia.


Kukkiakin olen hyötykasvien joukkoon istuttanut. Mummon pelargonia pitää tietysti olla. Hortensiat nyt vain tänä kesänä vetosivat, kauniita kun ovat, varsinkin nuo tummemmat. Mukana on myös tyttären synttärilahjakukaksi saama ruusu. Mukavasti on sekin kukintoja tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti