tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivä 2011

 Tänään olen viettänyt tyttäreni kanssa rauhallista itsenäisyyspäivää puuhaillen kotosalla. Huomaa, joulutähti oli pakko saada kun se oli niin minun väriseni :)

  
Jälkiruokana meillä oli tänään herkullista ja raikasta valkosuklaa-maitokiisseliä puutarhamarjasoseen kera. Yleensä olen soseuttanut mansikoita ja mustikoita, mutta tällä kertaa mansikoiden seuraksi soseutin mustia ja punaisia viinimarjoja, karviaismarjoja ja vadelmia.


Valkosuklaa-maitokiisselin ohje:

5 dl maitoa
4 - 5 rkl maissitärkkelystä
100 g valkosuklaata
marjoja
sokeria tarpeen mukaan

Mittaa maito kattilaan ja sekoita kylmään maitoon maissitärkkelys.
Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa.
Keitä miedolla lämmöllä vielä 2 - 3 min. koko jan sekoittaen.
Siirrä kattila pois lämpimältä levyltä ja laita lämpimän kiisselin sekaan paloiteltu valkosuklaa.
Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja kiisseli on tasaista.
Annostele kiisseli tarjoiluastioihin, esim. jälkiruokakulhoihin, juomalaseihin.
Laita jääkaappiin viilenemään.

Survo marjat ja lisää sokeria tarpeen mukaan.
Laita marjasose jäähtyneen kiisselin pinnalle.
 Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti